• Wpisów: 188
  • Średnio co: 11 dni
  • Ostatni wpis: 4 lata temu, 12:53
  • Licznik odwiedzin: 14 326 / 2093 dni
 
akazawawiolka
 
Potrzebujesz:

ćwierć kilograma mięsa z kurczaka i około 100g wieprzowiny, makaron a czterech zupek błyskawicznych, grzyby s**take, dymki, mięso mielone drobiowe, kapusta pekińska i przyprawy: sól, pieprz.

Przygotowanie:

osobno ugotuj mięso z kurczaka i wieprzowiną. Po zagotowaniu obu rodzajów mięs - zbierz szumowiny, a z kurzego rosołu - oka tłuszczu. Mięso mielone wzbogać o smak cebuli i czosnku, po czym uformuj z niego klopsy. Obsmaż je na patelni. Ugotowaną wołowinę pokrój na około 2 cm paski. Namocz grzyby s**take, po czym usuń ich nóżki, namocz też makaron. Podawaj w następujący sposób do każdej z miseczek nałóż makaron, grzyby, klopsy i wołowinę. Dodaj też pokrojoną w talarki dymkę i kapustę pekińską pokrojoną w kwadraty. Całość zalej podgrzanym rosołem.

Smacznego ~
// Akazawa.

Nie możesz dodać komentarza.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować ten wpis.